BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 14, 2015

3rd Appointment with Dr. Adilah Ahmat from Pantai Hospital, Bangsar

So kiranya harini 12 Jan 2015, dugaan tau sebab kitorg x dgr Nurse Salina panggil nama I 2kali smpi kitorg tggu 1jam jgk kan. Nasib baik, I jupe kawan yg inform nama I dipanggil tapi pass sebab x munculkn diri. Tapi masa TVS, Dr. Adilah ckp ada polyp yg x mengganggu, so boleh proceed untuk ET. B4 tu, Dr. Adilah mintak I cek blood tuk tahu level Progesterone I. If tinggi, Dr. Adilah suh tunggu at least another cycle. Alamak, I dh spent duit roughly RM2k tuk ubat2 persediaan kan. If cancel, kena buat semua cucuk2, masuk ubat & mkn ubat semula. Sebab tunggu Nurse Salina tu agak lemah-longlai menyiapkan form I, so I mintak izin tuk amek blood test dulu. I kena byr RM70 cash kat G Floor untuk blood test ni, result secepat 2jam.

Dengan gelojohnya nak balik umah sebab Lingem dah badmood tunggu lama2...I naik blk & byr, then terus je blk Bangi smpi lupa semua - appointment card, schedule, form tuk ET, etc. Tapi sebab terjupe sorg kwn ofc I yg kebetulan appointment dgn Dr. Adilah, so I kirim je kat dia...nasib baik, syg ko tau.

Ptg tu, blom sempat nak whatsapp Dr. Adilah, Nurse Salina dah call bgtau result tadi. Alhamdulillah OK, insya Allah boleh proceed ET Jumaat atau Sabtu. Ya Allah, permudahkan semuanya....nervous jugak diri I walaupun hanya ET sahaja. Harapan tinggi jgk, semoga kali ni berjaya. Kawan2 & family tolong doakan I kali sekali lagi. Tenkiu semua.....muahs.

2 comments:

Tyra dan Zami (Tyrazami) said...

InshaAllah.. gud luck!
*sy pun da mula treatmnt end December hari tu.. doakan sy ye:-)

sweet tooth said...

Smg ada rezeki efi kali ni...amin...

Ami's photobook

COUNTDOWN

Our Lil Prince

 Baby Birthday Ticker Ticker

Pregnancy Testing

My Breastfeeding Timeline

Lilypie Breastfeeding tickers

My Operation Day