BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 23, 2014

Doakan terbaik untuk IVF kali ke-3 ini

21st May 2014
I called Klinik M.A.C. lagi & tanya availability Prof. Z if I proceed IVF mggu ini. Syukur, akak nurse yg jawab call i ckp "boleh puan, dtg & beli ubat je". sambil2 tanya jugak harga ubat dah naik ke dari tahun 2011....dulu I buat 13 Oct 2011 (Bonda's birthday itu sebab ingat sgt2) kira dah 3thn berlalu kan, cepat betl smpi x perasan....Ami pun dah nak 2thn bulan July nanti.

22nd May 2014
Around pukul 330pm, kami sampai kat Klinik M.A.C. untuk beli ubat. Kaedah dah berbeza skrg ni. Tunjuk blue form yg I dpt dari Pof. Z tahun lps. Then nurse akan update before kita boleh beli puregon kat Farmasi PPUKM. Menurut kata nurse yg I bagi blue form, ubat2 akan lebih murah sikit dari dulu. I beli 300iu dulu RM420 tapi hari ni lebih kurang RM388 per box. Then takde deposit ke sewa pen. Hanya perlu isi details & kena pulangkan balik lepas guna nanti. Dari Farmasi nanti, memang adik Farmasi tu ajar how to use puregon u bersama tips jugak...I pun mintak ajar balik sebab mmg was-was, dah x ingat macam mana dulu pakai. Lingem tengok je, sebab memang 2-2 kali IVF i cucus sendirian berhad je.




Today cost           : RM1,552.00
Accumulated cost : RM1,552.00

3 comments:

sweet tooth said...

Smg Allah permudahkan efi.... Amin... Seronok tgk org lain start treatment :-)

royanty baruddin said...

Semoga berjaya. Percaya la... selagi kita berusaha pasti ada rezeki dan jalan untuk kita. Saya percaya sebab saya pun buat IVF tapi alhamdulillah saya dapat anak kembar. Jgn berhenti berdoa dan berharap.

efi hepi said...

sweet tooth: jomlaaa try tahun ni sama2

royanty baruddin: dulu buat dgn doktor mana & hosp mana? ada amek pape supplement ke during IVF?

Ami's photobook

COUNTDOWN

Our Lil Prince

 Baby Birthday Ticker Ticker

Pregnancy Testing

My Breastfeeding Timeline

Lilypie Breastfeeding tickers

My Operation Day