BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 13, 2011

my new adventure-2nd treatment

after a long wait, cik P x smpi2 plok...sesat mane ntah (hati i sgt kecewa sbb plan asal telah gagal, x spt i harap & rancangkn dgn lingem). sambil2 i tgk2 & survey2 then terbukak WEB METRO IVF ada buat x'mas promotion tuk IVF = RM10,800. The price is only for

~ Controlled Ovarian Hyperstimulation
~ Follicular Tracking
~ Oocyte Pick-up
~ Sperm Preparation & Insemination
~ Embryo Culture
~ Embryo Transfer

Memula investigation kena bayar lain sebab excluding from package. dulu ada offer masa national day thn lps only RM10,000.tapi i baru je operet bln june so xtahu lagi macam mana....jauh lagi perjalanan konon2.


kira2nya ni, we decided to choose Metro IVF ~ KL Branch yg amatla dekat dgn my office, bole jalan kaki tau dalam 15minit je (kira turun lif & nk lintas jalan jgk)

30 December 2010
I pegi jugak Metro IVF (even blom period) sebab i nk booking harga promotion RM10,800. i dtg dr umah & smpi dulu around pkl 200pm.Tggu Lingem dtg dr ofis & smpi pkl 230pm. i dh bwk semua report i LPPKN & HUKM. tp Dr. Tee buat blood test tuk FSH & LH (even i told him blom period lagi), cek jgk breast (lingem ckp macam x perlu je, mane tau breast cancer sbb tu cek) & pap smear (yg ni i x berapa setuju sbb i baru lps operet & ada bwk repot ckp xde sel2 cancer). my 1st visit cost me RM310 (RM10 ubat batuk & selsema, i mmg dh 2-3hari mengalaminya). i byr RM1,000 tuk booking IVF yg promotion ni.
**i memang nk reduce my cost seminima yg boleh, sebab tu i xpuas hati kena buat Pap Smear ni

13 January 2011
kebetulan i pegi Public Bank yg sederet dgn my clinic (kire declare klinik i kan, i confirm sudah jd patient dia). so i call clinic b4 singgah & misi cakap result dah ada bole dtg & Dr.Tee pn ada so boleh jumpa jugak.At 1st i macam xmo jumpa Dr.Tee (kang kena charge consultant beb) sebab plan nk jumpa dia bila dah period nanti. Tapi xde bayar pape pn, untongla kan?Dr. Tee bgtau i yg mg ovary macam tdo lagi, kesan zoladex injection blom habis lagi, so tggu 1st period macam mana. my FSH is 12.02 & LH is 1.02 (Dr. Tee bgtau normal FSH is <10). i xkisah sgt sbb blom period lagi sbb tu pn my period x muncul2.

27 January 2011
hari ni i balik keja lambat sket. smpi2 umah rasa lain mcm so cek2 akhirnya i period (syukur, hepi tau). so i decide nak g BP lab tuk buat FSH & LH test sendiri. nk g clinic dh hari Jumaat sok so Dr.Tee ada isnin dgn khamis je.

28 January 2011
masa lunch i mntk bantuan 2 rakan (thx 2 zana & zah) tuk hantar i ke BP lab, jln pudu (sbb kena tggu tepi jln so kena org tggu keta). FSH =RM30 & LH=RM30, total=RM60

cost sehingga hari ni=RM1,370.00

3 comments:

nanne_manja said...

salam perkenalan..

sebak hati saya membaca diari awak..
saya senasib dengan awak..
dah 7 tahun kawen, x dpt anak lagi..
keep on try ye....jgn give up..
kita sama-sama jgn give up..
any gud news, bagitaulah

Siti Ramlah said...
This comment has been removed by the author.
efi hepi said...

assalam

nanne_manja:thx 4 ur sapot dear...muahs2 bb dust tuk kita semua

Siti Ramlah:kenapa nk buat 2 kali.klu sekali operation besar tu buat semua x boleh ke? try dptkn 2-3 opinion dr.pakar mcm i buat dulu b4 proceed pape pn...klu clip je tiub tu mcm i,bole x?sape dr. yg u jupe tu?kadang2 kena cek jgk background dr. ni...tuk kita yakin dgn kepakaran dia je. sebab klu dah buang tiub, xleh ganti tau, sama jgk klu clip...mana ada org bukak clip

Ami's photobook

COUNTDOWN

Our Lil Prince

 Baby Birthday Ticker Ticker

Pregnancy Testing

My Breastfeeding Timeline

Lilypie Breastfeeding tickers

My Operation Day